Van alles: aardappel editie

Je kan echt van alles met aardappels, niet alleen in hoe je ze bereidt, maar ook met wat voor ingrediƫnten je erbij kan serveren. Wij Nederlanders eten per jaar heel wat aardappels in verschillende vormen en maten. Maar er zijn ook bepaalde aardappelgerechten die je niet zo vaak voorbij ziet komen. Daarom heb ik hier een lijst met aardappelgerechten die je niet zo snel zou tegenkomen in de supermarkten.

Ovenschotels met aardappel

Op zich zijn ovenschotels met aardappel niet eens zo onbekend. Maar je hebt op het gebied van ovenschotels een aantal bijzondere schotels waar ik nog nooit eerder van had gehoord of over na had gedacht. Denk aan een ovenschotel met bolognese saus, iets waar ik dus nog nooit eerder van had gehoord. Je kan de schotel aanvullen met gehakt, wortelen, courgette, ui, prei, bleekselderij en nog veel meer. Het is net als met een bolognese pasta, daar kan je ook veel verschillende groenten aan toevoegen. Je hebt ook nog een ovenschotel met pesto en aardappel. Ook iets wat je niet vaak over hoort. Bij deze ovenschotels zijn de aardappels dus vaak in schijfjes of in grovere stukken gesneden. Ook zit er in deze ovenschotel vaak courgette, maar je kan hem ook maken met kip, rode ui en mozzarella. Of maak een pesto aardappel ovenschotel met tomaat. Genoeg keuze wat dat betreft.

Aardappelpuree


Aardappelpuree, dat hebben we allemaal wel eens gehad. Maar wist jij dat je nog van alles door je aardappelpuree kan doen om hem nog interessanter te maken? Denk bijvoorbeeld aan aardappel met knolselderij puree, iets wat vol smaak zit en een lekkere twist geeft aan je standaard aardappelpuree. Of heb jij al een keer kaas en knoflook door je aardappelpuree gedaan? Het is iets steviger door de kaas, maar het zorgt voor een heerlijk extraatje, bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Naast de optie om knolselderij door je aardappelpuree te doen, kan je daar ook nog wortel aan toevoegen voor extra veel smaak en natuurlijk voor een leuke oranje kleur. Wat ook verbazend lekker is, is een aardappelpuree met appel en wat basilicum erdoor.

Vis

Vis en aardappel gaan prima samen, maar toch hoor je het niet vaak. Ja, vis en patat is een bekende combi, maar je ziet niet vaak visgerechten met gewone aardappel. Ik heb er een aantal gevonden. Kabeljauw en aardappel gaan blijkbaar goed samen, want ik heb heel wat verschillende recepten gevonden waar deze twee samen in voorkomen. Veel zijn met aardappelschijfjes, tomaat, ui en knoflook. Maar wat ik ook veel tegenkom zijn ovenrecepten waarbij de aardappels samen met een vissoort als zalm en verschillende groentes op een ovenplaat worden gelegd. Even in de oven grillen en genieten maar.

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende dingen die je met aardappels kan maken, bijvoorbeeld een aardappelsalade, voor op brood of als maaltijd. Denk aan een aardappelsalade met chorizo en paprika. Maar je hebt natuurlijk ook allemaal aardappel frituurhapjes als de beroemde en heerlijke aardappelkroketjes. Echt, er is van alles te maken met aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *